Ension puuhanurkka

Jorinoita tyhjänpäiväisyyksistä

Monday, March 19, 2007

Maanantaikahvi



Perkele tänään alkoi sitten satamaan vettä. Tihkua. Siispä istun kahvilassa ja ihmettelen elämääni. Ilmeisesti oloni Banska Bystricassa tulee olemaan rentoa. Nyt minun oli tarkoitus kiertää kaupunkia ja käydä museossa. Valitettavasti sää on kovin harmaa. Aamupäivällä oli töitäkin.


Tänään oli vallan hienoa herätä ilman, että herätyskello olisi kilkuttanut. Tai olisihan se kilkuttanut myöhemmin, mutta menin jo yhdekseltä eilen nukkumaan, joten heräsin omia aikojani seitsemältä ja sain kyydin perheen nuorikoilta kaupunkiin.En muista milloin viimeksi olin nukkunut niin hyvin.


Nyt odottelen jo viikonloppua. Aion olla viimeinkin viikonlopun Bratislavassa, joka on melkeinpä poikkeuksellista. Ilmeisesti minulla on vieraitakin toiselta puolelta Slovakiaa. Mietin, että mitä voisin näyttää Slovakialaiselle Bratislavassa. Ehkä luotan vain siihen, että olen niin hyvää seuraa, että oksat pois.


Asun tällä hetkellä perheessä, jossa on vahva uskonnollinen pohjavire. Tällaiselle ateistille tämä tarkoittaa puheaiheiden huolellista valikointia. Jossain määrin tämä tekee minut vaivaantuneeksi. Itse en jaksa ihmetellä avioliiton pyhyyttä ja surkutella avioeroja. Muistan kerran emännän maininneen kuinka harmillista on kun monet pariskunnat eroavat. Ehkä niin, mutta en tiedä itse edes onko kahta ihmistä tarkoitetta elämään koko elämäänsä kahdestaan. Ehkä, ehkä ei.


Onneksi sentään olutta tarjottiin ja perheen nuorikot aikovat viedä minut yökerhoon. Tällä hetkellä lauantain vahva humalatila on lähimuistissa sen verran vahvasti etten ole bilettämään kauhean kovaa juoksemassa. Nuorikoista ovat kaikki täysi-ikäiset asuneet ulkomailla jonkun aikaa ja on mukava keskustella englanniksi sopivan sujuvasti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home