Ension puuhanurkka

Jorinoita tyhjänpäiväisyyksistä

Thursday, November 23, 2006

Yöllä


Laiska päivä on takana. Huomennakaan saan tuskin paljon järkevää aikaisiksi. Perkele! Enhän minä nyt ole suoriutuja ollenkaan. Mihin tämä johtaa? No puolet gradusta on sentään tehdä, tosin vain 1/3 siihen varaamastani ajasta on jäljellä. Saapa nähdä, tai olla näkemättä.
Tänään kaikki on ollut vähintäänkin yhtä epämääräistä, kuin katsoisi vanhempieni auton tuulilasin läpi sateisena syyspäivänä, kun hämärä laskee. Pyyhkijan sulat täytyisi vaihtaa. Mikäköhän selkeyttäysi minua? Pullo kirkasta? Saatan sitä kokeillakin tänään tosin vasta nukutun yön jälkeen. Teen Matti Nykäset ja lähden juopottelemaan kauaksi muista. En kerro kovinkaan monelle minne. Toivottavasti tapauksessani juorut eivät leviä yhtä sutjakkaasti niin kuin on tapana kansallissankarimme kohdalla.
Matti Nykäsestä ei saisi sortua puhumaan. Se on liian helppoa. Minkäs teet, minä olen helppo. Toisin kuin slovakian kieli. Olen kuunnellut kielikurssia C-kasetilta aina autolla ajaessani. Jotkin niistä äänteistä eivät tunnu enää menevän kaaliini. Olisi pitänyt harjoitella niitä enemmän 24-vuotta sitten. Dobry den. Ja som Miika.
Odotin näkeväni Elina, Brysselistä, joka asustelee tätä nykyä Ruotsissa sunnuntaina. Ristiin kuitenkin menivät suunnitelmat. Helenakin oli tarkoitus nähdä sunnuntaina, kun hänkin on työmatkalla Suomessa. Sekin jouduttiin siirtämään - mutta onneksi tiistaina varmaan kuulee Rysänperän talvikuulumiset.
Joopa joo - kuva on Singaporesta!

Thursday, November 16, 2006

Lompakko löytyi!


Laskelmieni mukaan tämä on noin kymmenes kerta kun olen kadottanut lompakkoni. Tänään Makko-ovimikko soitteli Lahden Onnelasta ja kertoi mukavia löytyneestä lompakosta. Aikamoinen rimanalittaja olen siis huolellisuudessa. Saan sitten huomenillalla ajella hakemaan sitä. Minä kun olin pyytänyt pari kaveria kokkailemaan illalla. Nyt pitää vain sanoa, että ruoat pitää olla syöty puoli kymmeneen mennessä, kun tämä lähtee hakemaan lompakkoaan. Ja milläköhän minä ne lupaamani jälkiruoat ostan, kun rahat ja kortit on lompakossa?

Saturday, November 11, 2006

Pikkuiset pippalot!


En tiedä johtuuko se siitä, että olen järjestänyt huoneeni, mutta oloni on lähes seesteinen. Sellainen mukava "rauha maassa" -olotila. Tiedän, että kaikki muukin varmasti järjestyy huoneen lisäksikin. Viime aikoina ei kovin useinkaan ole ollut tällainen.

Täytyy kyllä myöntää, että hieman harmittaakin. Olen nimittäin järjestämässä illalla pieniä pippaloita ja olin vielä torstai-illalla siinä uskossa, että tuvan täytttää noin parikymmentä henkilöä. Tällä välin kuitenkin 10 on perunut tulonsa. Hyvin syin kylläkin :) Olisi ollut kyllä mukava nähdä niitäkin, jotka eivät nyt mukaan pääse. Etenkin kun tietää, että heistä suurinta osaa näen vasta joskus reilun puolen vuoden päästä, kun olen palaillut reissuilta. Täytyy sitten yrittää pitää tunnelma korkealla pienemmän porukan kera. Ja saanhan ainakin syödä tortillan tähteitä pitempään.

Minulla on nyt kolme viikkoa olla työttömänä opiskelijana. Siitä huolimatta palautin juuri eilen yhden opintotukikuukauden takaisin, jonka lisäksi olen jo aiemmin perunut marras- ja joulukuun tuet. Tietty tienaankin aivan pirusti ja opintolainaakaan ei ole kuin 7500 euroa. Elänköhän yli varojeni?

Valokuvat eivät välttämättä seuraa mitenkään tekstien aiheita nyt, eikä myöskään jatkossa. Löydättekö minun varjoni tuosta joukosta?

-M-

Thursday, November 09, 2006

Budapest, Brisbane, Brussels, Bratislava....


Thumbs up!

Today I got an e-mail I have been waiting for several weeks. From January on I will be working in the Office of Labour, Social Affairs and Family (EURES), Bratislava, Slovakia. Actually (using one of my word in english which I constantly repeating -thanks Ildi to recognize that) I will be doing an internship there. The tasks I will be doing there seems to be really challenging and I'm a bit afraid if I had "bite too big piece of cake". Luckily I'm a trainee so obviously I will be there to learn new things. Mistakes allowed?

I got this position via CIMO which organisation for coordinating several international exchange programmes. I heard that sometimes it is hard to get internships via them so I got lucky.

It is funny that everytime when I'm staying abroad I'm always staying places that have the letter B in the beginning. I wonder what would be next? Burma, Bern, Bukarest or Barranquilla? Most probably I end up place like Björneborg in Finland. (Cassiano to some day I promise to end up in Brazil to meet you guys! -as you see it is written in my destiny).

I'm a bit freeze at the moment and that is why I'm writing here to clarify and calm my mind a bit. It is so nice that there is something to look for. Another good thing is that because I have to leave from Finland in January I hope I get some boost to finish my thesis.

I am not specially proud of the process of doing my thesis. There is two reasons for that. Firstly I did not find any good theory for my thesis and therefore it lacks of... well everything. Secondly doing my thesis has been a process where I have realized profound flaws of mine - I'm a too lazy and good to postpone the things I have to do sooner or later. That is really devastating as I have succesfully convinced myself of the opposite so far.

That is all for now!

-M-