Ension puuhanurkka

Jorinoita tyhjänpäiväisyyksistä

Tuesday, February 13, 2007

Uusiseelantilaisia, slovakkeja, amerikkalaisia, tsekkejä, saksalaisia, ruotsalaisia...


Nykymaailma on sitten vaan aika mesta paikka. Meinaan noin niinkun, että ihmiset liikkuvat ja reissaavat paljon. Tässä listaa muutamasta kuukauden sisällä tapaamastani henkilostä.

Itävaltalainen kundi, jonka äiti on Suomesta ja isä Kreikasta. Oli juuri lähdossä Leville vaeltamaan jo toisena vuonna peräkkäin. Tapasin ystäväni bileissä Wienissä.

Uusiseelantilainen nuoripari, jotka olivat tehneet hetken toitä englannissa ja kiersivät Eurooppaa vanhalla punaisella Golfillaan. Tytto oli syntynyt Etelä-Afrikassa Yopyivät luonani.

Amerikkalainen kundi, jonka isovanhemmat ovat kotoisin Slovakiasta. On tullut kokeilemaan 22-vuotiaana tosissaan jalkapalloilijan uraa Slovakiaan. Tapasin, kun sohvasurffasimme saman henkilon luona Bratislavassa.

Ruotsalainen kundi koulurepun ja makuupussin kanssa. Hän oli kiertelemässä Itä-Eurooppaa ennen kuin lähtee liftausmatkalle Egyptistä Etelä-Afrikkaan. Tapasimme slovakialaisen tuttavan kautta.

Pakistanilainen kundi, joka tyoskentelee YK:ssa Bratislavassa. On tyoskennellyt tätä ennen Englannissa ja Kanadassa. Omistaa myos Kanadan passin.

Saksalainen tytto, joka tyoskentelee Tanskassa, tulee ensi viikolla minun luokse kylään. Tapasimme Unkarissa 2004

Unkarilainen tytto, joka muuttaa toihin Puolaan tulee ensi kuussa kylään ja käyn hänen luonaan Krakovassa huhtikuussa. Olemme tavanneet Budapestissa, Suomessa, Hollannissa...

.....


Voisin jatkaa samaa listaa varmasti ainakin samalla määrällä esimerkkejä. Ulkomailla
asumisessa, tyoskentelemisessä, matkustamisessa täytyy olla, jotain todella houkuttelevaa.
Niin no siinä on, mutta sen kuvaileminen on hankalaa. Minulta on usein kysytty paikallisten
slovakkien toimesta miksi IHMEESSä olen tullut Slovakiaan? Kysymys on hankala ja inhottava. Ensiksikään en osaa vastata siihen kunnolla ja toiseksi slovakialaisten asenne, että olen vähintäänkin kummajainen kun olen vapaaehtoisesti tullut heidän ˝vaatimattomaan ˝ kotimaahansa ärsyttää.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home